Sayfaya katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar aranıyor
iletişim için: [email protected]
Web Sitemizdeki Yazılar farklı Sitelerden / Kitaplardan / Gazete Arşivlerinden / Film veya Belgesellerden toplanmıştır ve yayınlanmıştır
Bu nedenden dolayı Sayfamızda birbiriyle çelişen bilgiyi içeren yazılar bulunabilir. Bu bir çelişki değil bir duruma veya olaya farklı bakış açısından kaynaklanıyor. Her kaynak sizlere kendi doğrularını anlatmak ister. Bu yoldaysa bazı diğer doğruların üstünü kapatırlar veya gizlemek isterler.
Dogmatizm ve Septisizm
Bunun ileri aşaması Dogmatizm’dir. Bunun tersi Şüphecilik (Septisizm). Gerçeğe ulaşmak için her türlü kaynağı bulup okumak ve araştırmak gerekir. Antik çağ Yunan bilgiciliğinin kurucusu Protagoras tarihte ilk şüphelenen, şüpheci (septik) düşünürdür. Protagoras “Her şeyin ölçüsü insandır. Her şey bana nasıl görünürse benim için öyledir. Üşüyen için rüzgar soğuk, üşümeyen için soğuk değildir. Her şey için birbirine tümüyle karşıt iki söz söylenebilir” diyerek tümel (külli) bir hakikatin var olmadığını, her insanın kendine ait kanaat ve düşünceleri olabileceğini belirtmiştir. Bir başka şüpheci filozof Descartes’in şüpheciliği: kesin bilgiyi bulana kadar tüm bilgileri gözden geçirme anlamındadır. Ona göre kesin bilgi mevcuttur, şüphecilik ise bir yöntem mahiyetindedir.
Bu Önsözü okuduğunuz her yazı geçerlidir
Alfred Polgar: İnsanlar yüz kere duydukları yalana, ilk defa yeni duydukları gerçekten, çok daha basit inanırlar.
Frank Thiess: Hakikat parçalanamayan bir Bitki gibidir. Kaya’nın altında da olsa vakti geldiğinde bir gün ortaya çıkar